Kataporta webdesign, webhosting

Bevezető

A tanfolyam anyaga a "0-ról indul", azaz csupán arra épít, hogy be tudod kapcsolni a gépet, megtalálod a billentyűn a betűket és a jeleket...
Ezen kívül szükséges az elhatározásod, hogy végigcsináld az egészet!

A HTML kódok ismerete elengedhetetlenül szükséges a weblapkészítéshez. Nem túl nagy ez a készlet, viszont logikusan variálhatók, egymásba illeszthetők, így az alkalmazáskor nagyon széles lehetőségeket kínálnak.

Eleinte biztosan úgy érzed majd, hogy fárasztó a sok gépelgetés, hogy gyakran nem úgy "működnek" a dolgok, ahogyan azt elképzelted. A munkafolyamat megkönnyítésére majd találsz jó kis tippeket!
(Itt megjegyzem máris: a hibák 99%-a gépelési hiba!)

Sok-sok érvet lehet felsorakoztatni, amelyek a HTML ismerete mellett szólnak:

Csupán a HTML ismeretében, egy-két script és css fájl (stíluslap) beillesztésével teljes értékű weboldalt készíthetsz: mozgalmasság, zenei aláfestés, különféle szolgáltatások (vendégkönyv, fórum, stb)
Az eredmény mindig annak megfelelő, amilyet vártál!... WYSIWYG ... majd erről lesz még szó.

Természetesen használhatunk szerkesztő-programokat - FrontPage, Dreamweaver...- használatuk kényelmes, de rendkívül "szemetes" forráskódot generálnak, ami azt jelenti, hogy szükségtelenül nagy lesz a html fájlok mérete. Nos, ekkor jön a "takarítás", ám ehhez tudni kell mit törölhetünk, hogyan egyszerűsíthetünk. És még ekkor sem biztos, hogy azt látjuk, amit vártunk.

Böngésző-független. Ami azt jelenti, hogy bármilyen - Explorer, Netscape, Opera...(magasabb verziószámú) - böngészővel nézve az oladunk ugyanúgy jelenik meg. Ez bizony a szerkesztőprogikra nem mindig igaz.

Más programnyelvekben való eligazodásban is segít. Jelenleg a PHP-t tekintik az egyik legátfogóbb web-programozási nyelvnek. A PHP kódjai közé egyszerűen beilleszthető HTML kódok együttese egy interaktív site-ot eredményez.

Teljesen ingyenes, csupán egy böngészőre és a jegyzettömbre (notepad) van szükség.KATAPORTA - HONLAPKÉSZÍTÉS
0670 261 2135


kata@kataporta.net
Megosztás
Copyright © kataporta.net 2021 | web: KataPorta.net