bevezető
az Internetről
a HTML-ről
hozzávalók
a forráskódról
a gyakorló-oldalról
start-tippek
feltöltés
 
teszt + játék
segítség

BEVEZETŐ
A tanfolyam anyaga a "0-ról indul", azaz csupán arra épít, hogy be tudod kapcsolni a gépet, megtalálod a billentyűn a betűket és a jeleket...
Ezen kívül szükséges az elhatározásod, hogy végigcsináld az egészet!
A HTML kódok ismerete elengedhetetlenül szükséges a weblapkészítéshez. Nem túl nagy ez a készlet, viszont logikusan variálhatók, egymásba illeszthetők, így az alkalmazáskor nagyon széles lehetőségeket kínálnak.

Eleinte biztosan úgy érzed majd, hogy fárasztó a sok gépelgetés, hogy gyakran nem úgy "működnek" a dolgok, ahogyan azt elképzelted. A munkafolyamat megkönnyítésére majd találsz jó kis tippeket!
(Itt megjegyzem máris: a hibák 99%-a gépelési hiba!)

Sok-sok érvet lehet felsorakoztatni, amelyek a HTML ismerete mellett szólnak:
Csupán a HTML ismeretében, egy-két script és css fájl beillesztésével teljes értékű weboldalt készíthetsz: mozgalmasság, zenei aláfestés, különféle szolgáltatások (vendégkönyv, fórum, stb)
Az eredmény mindig annak megfelelő, amilyet vártál!... WYSYNG ... majd erről lesz még szó.
Természetesen használhatunk szerkesztő-programokat - FrontPage, Dreamweaver...- használatuk kényelmes, de rendkívül "szemetes" forráskódot generálnak, ami azt jelenti, hogy szükségtelenül nagy lesz a html fájlok mérete. Nos, ekkor jön a "takarítás", ám ehhez tudni kell mit törölhetünk, hogyan egyszerűsíthetünk. És még ekkor sem biztos, hogy azt látjuk, amit vártunk.
Böngésző-független. Ami azt jelenti, hogy bármilyen - Explorer, Netscape, Opera...(magasabb verziószámú) - böngészővel nézve az oladunk ugyanúgy jelenik meg. Ez bizony a szerkesztőprogikra nem mindig igaz.
Más programnyelvekben való eligazodásban is segít. Jelenleg a PHP-t tekintik az egyik legátfogóbb web-programozási nyelvnek. A PHP kódjai közé egyszerűen beilleszthető HTML kódok együttese egy interaktív site-ot eredményez.
Teljesen ingyenes, csupán egy böngészőre és a jegyzettömbre (notepad) van szükség.
>>> tovább >>>